- Autor: ivana.cirmanova
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mléko čerstvé plnotučné (3,5 % tuku) | 500 |
Gustin kukuřičný škrob | 42 |
Žloutek | 58 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 31 |
Dochucovadla:
špetka soli, semínka z vanilkového lusku
Energetická hodnota celkem: 3208 kJ
Bílkoviny (g): 25,
Tuky (g): 33,
Sacharidy (g): 88,
SAFA (g): 17,
Cukry (g): 70,
Vláknina (g): 0,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 802 kJ
Bílkoviny (g): 6.3, Tuky (g): 8.3, Sacharidy (g): 22, SAFA (g): 4.3, Cukry (g): 17.5, Vláknina (g): 0, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Smíchat 150 ml mléka + cukr + škrob + špetku soli - vyšlehat se 3 žloutky. 350 ml mléka + semínka z lusku - pozvolna přivést k varu, míchat (nejlépe metličkou). Asi při 80 stupních nalít do horkého mléka výše zmíněnou směs a míchat do zhoustnutí.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.